Meille tuli kesyhiiriä

Olen ollut joskus kauan sitten aktiivinen jyrsijäharrastaja ja kasvattanut silloin tavoitteellisesti kesyrottia. Viimeiset kymmenen vuotta on kuitenkin kulunut kokonaan ilman lemmikkejä ja se on melko pitkä aika!

Olen kaivannut lemmikkiä jo kauan, samoin alakouluikäiset lapseni ovat toistuvasti kyselleet lemmikkimahdollisuuksien perään. Pitkällisen harkinnan jälkeen lemmikiksi valikoituivat kesyhiiret, koska ne sopivat nykyiseen elämäntilanteeseemme hyvin.

Lola, Minni ja Petunia

Juhannuksen jälkeen meille muutti kolmen tyttöhiiren lauma. Koitin ensin löytää hiiret suoraan kasvattajalta, mutta hieman malttamattomina haimme hiiret lopulta eläinkaupasta. Hiiret olivat tulleet sinne kasvattajalta aivan äskettäin.

Huomasin nopeasti, että hiirikolmikkoni oli arempi kuin olin odottanut ja myös minä olin epävarmempi käsittelijä kuin olin ajatellut. Vaikka minulla oli ollut hiiriä aikaisemminkin, siitä oli todella jo niin kauan, että koin itseni aivan vasta-alkajaksi.

Juttelin hiirien kasvattajan kanssa, sekä kahden muun kasvattajan kanssa – kiitos Susanna, Elina ja Reino! Sain hyviä neuvoja ja lisävaloa tilanteeseen.

Mytti

Elina oli tulossa pian Tampereelle ja sain valita häneltä hänen omista hiiristään ihanan Mytin. Mytti on maaliskuussa syntynyt tyttö, luonteeltaan leppoisa ja kooltaan isompi, eli helpompi käsitellä. Kolmikkomme otti Mytin hyvin vastaan. Mytti söi ja kävi nukkumaan. Ihanan mutkatonta!

Mytti on selkeästi parasta, mitä meille saattoi tässä tilanteessa tapahtua. Mytti on sellainen turvahiiri, jonka kylkeen muut hakeutuvat ja jonka esimerkistä muutkin rauhoittuvat. Minäkin olin heti rennommin mielin, mikä sekin heijastuu myös hiiristä.

Mytti on tämän blogikirjoituksen otsikkokuvassa.

Malva

Olin alustavasti varanut Reinolta yhden hiiren ennen kolmikkomme löytymistä. Halusin pitää varauksen ja Malva muutti meille pari päivää Mytin saapumisen jälkeen. Malva on laumasta ainoa, joka on tullut meille ihan pikkuisena, päivälleen luovutusikäisenä.

Hiiret ovat sopeutuneet mukavasti yhdeksi kokonaiseksi laumaksi. On ollut ihana huomata, kuinka jokaisen hiiren omat erityispiirteet ovat avautuneet päivä päivältä. Hiirien seuraaminen ja niiden parissa puuhaaminen on ollut erittäin tervetullutta vastapainoa muulle elämälle.

Tarkemmat tiedot hiiristäni löytyvät blogin Hiiret-sivulta.

Voit seurata hiirien elämää ja blogin päivityksiä myös Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s